Först och främst vill Oleg och jag tacka en del folk för att de var med och gjorde detta möjligt.

Vi vill tacka Stefan Eriksson med familj, Judith Black på Svenska Institutet, Elena Kasko och Fredrik på Sverigekontoret, Vladimir Chablinski, Mårten Frankby, Dima chauffören, Rusia.


I samarbete med Stefan Eriksson, Sveriges ambassadör i Vitryssland, och Judith Black på Svenska Institutet arrangerade vi under två dagar konserter med banden Lowood, Tikkle Me, och DJ Furious Fiesta.

Första dagen spelade de på en mottagning på dåvarande regionskontorets gård.


250-350 personer minglade omkring med snittar och något att dricka.

Lowood arbetade till sig uppmärksamheten och sedan körde Furious Fiesta några låtar innan Tikkle Me klev på. Då hade stämningen höjts och Tikkle Me höjde volymen och tempot så att till och med en och annan slips virvlade runt i dans. Extranummer blev det och flera uttryckte sin uppskattning över musiken och musikerna.


Nästa dag gick vi och musikerna och träffade Mårten Frankby, svensklektor i Minsk. Tillsammans med honom träffade musikerna en grupp vitryska ungdomar.

Så, efter lite turistande och shopping på stan var det dags för middag och sedan soundcheck på klubben Night Star.

Där träffade vi Rusia, med sitt band Indiga, som skulle inleda kvällen.

Furious Fiesta körde en föruppvärming, och sedan gick Rusia på. Hon var verkligen bra. Hoppas hon kommer till Sverige någon gång.

Sedan körde Lowood och Tikkle Me var sitt set med extranummer och dansande publik.

Så var det bara att packa ihop instrumenten och åka till lägenheten, ha en liten champagneefterfest och sedan vidare till en trottoarfest med folk vi lärt känna.

Dagen därpå var en söndag. Hemfärd.


Hej då Vitryssland!

Vi ses en annan gång.